top of page

Timișoara - o scurtă oprire în drum spre Italia


Călătoria noastră a început într-o dimineață când am plecat din Călărași cu mașina spre Timișoara. Destinația pentru concediu a fost Lido di Jesolo, Italia, în Timișoara doar am înnoptat pentru a ne odihni fundulețele și creierele. Dacă îmi amintesc bine, până în Timișoara am parcurs aproximativ 700 km în 9 ore cu tot cu opriri.

Am ajuns după amiază la pensiunea Red Rose unde am avut rezervarea făcută (un apartament cu două dormitare, o sufragerie cu bucătărie și o baie imensă - am fost împreună cu iubitul meu și cu alți doi porumbei îndrăgostiți, părinții lui). Am urcat o parte din bagaje, ne-am schimbat și am plecat să vizităm orașul înainte să se înnopteze. Am mers într-unul din parcuri, am trecut pe lângă Catedrala Metropolitană și am travesat către Piața Victoriei din Centrul Vechi al Timișoarei. Multe terase și magazine de o parte și de alta în drumul nostru spre strada Alba Iulia unde am urcat la o terasă a restaurantului Casa cu flori cu gândul că ne vom potoli foamea. Am servit o salată de crudități cu somon afumat (foarte gustoasă și la un preț accesibil) și o limonadă (nu mi-a plăcut că au pus ei zahărul - 2-3 lingurițe cred că avea - și nu mi-au servit lângă ea pliculețe de zahăr sau miere pentru a mi-o îndulci singură, dacă simțeam nevoia). M-am bucurat de aerul ușor rece de seară ce adia pe terasa de pe acoperișul restaurantului, de servirea plăcută a personalului și de atmosfera caldă a interlocutorilor cu care mă aflam la cină.

După ce ne-am odihnit și corpul și stomacul, am plecat pe jos în căutarea locului de unde a pornit revoluția în anul 1989. Ghiciți ce, ne așteptam să fie ceva special amenajat, ei bine am dat de această tăblie înscripționată din imaginea de mai jos.

Nu vă pot spune încă dacă îmi place sau nu orașul, am avut prea puțin timp pentru vizitat, însă pot zice că la cât de lăudat este, nu s-a ridicat la înălțimea aștepărilor mele - mica porțiune ce am văzut-o - dar voi mai pleca cândva la Timișoara special să descopăr mai multe din farmecul acesteia.

Acest articol vă dezvăluie doar 10% din concediul ce l-am avut, mult mai multe urmează într-un nou articol.

Până data viitoare vă pup și vă îmbrățișez cu drag !

bottom of page